Geplaatst op

Terugverdientijd Led

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en goed bezig zijn, we horen het overal! Het nadeel van groen bezig zijn is alleen dat het bedrijfsleven en de consument het moet betalen… Met de aanschaf van led verlichting is dit minder erg omdat de terugverdientijd relatief kort is. Als de investering is terugverdient hangen de led lampen nog vele jaren daarom is het interessant om deze investering te doen.

Maar hoe zit het nu echt?

We beperken ons even tot het bedrijfsleven. In veel bedrijven hangen armaturen met 2 keer een tl buis erin. Bij een armatuur van 120 cm wordt er in de huidige vorm 82 watt per armatuur gebruikt 2x 38 watt tl buis en het VSA (voorschakelapparaat) van 6 watt. totaal dus 82 watt per armatuur. Met een led panel ga je terug in energiekosten naar 36 tot 40 watt een directe besparing  op je energiekosten van 55%. Bij een armatuur van 150 cm is dit zelfs een besparing van 70%.

Hoe snel je terugverdientijd is hang af van je gebruik maar bij het bedrijfsleven gaan we er van uit dat de lamp 10 uur per dag aanstaat 5 dagen per week dat is dus totaal 50 uur per week en 2500 uur per jaar er vanuitgaande dat het bedrijf met de kerst 2 weken gesloten is.

Het jaarverbruik van dit bedrijf is in de huidige vorm bij een hal met 100 armaturen = 200 tl buizen op 22.000 Kwh per jaar. Met led verlichting gaat dit bedrijf terug naar circa 10.000 kWh een besparing van bijna 12.000 kWh.

Per jaar betaald dit bedrijf nu circa €3.080,00 energie kosten en gaat terug naar €1.400,00 een directie besparing van €1.680,00.

Overzicht Led verlichting

Omdat de investering van het vervangend product ongeveer €4.000,00 euro is wordt deze investering binnen 2,5 jaar terugverdient. Omdat deze Led lampen ongeveer 50.000 uur mee gaan hangen ze circa 20 jaar en is de return on investment €44.706,77 niet mis zou ik zeggen!

Geplaatst op

Led en duurzaamheid

Het wordt weer kouder en we brengen steeds meer tijd door in huis. Hierdoor maken we ook veel meer gebruik van verwarming, televisie en verlichting. Wanneer je na de winter de energienota ziet valt kan dit vaak nog wel eens hoger uit dan we eigenlijk verwacht hadden.

Om het leed wat te verzachten wordt er in veel woningen al gebruik gemaakt van LED-verlichting. Dat scheelt behoorlijk in de kosten en daarbij is het gewoon erg duurzaam. Toen de LED-lampen jaren geleden voor het eerst geïntroduceerd werden, was er her en der nog wat twijfel over de duurzame mogelijkheden van LED-verlichting. Maar tegenwoordig is iedereen overtuigd en kom je deze verlichting steeds vaker tegen!

Hier een aantal feiten alle feiten op een rijtje:

 1. Zuinig 
  De LED-lamp is tot 90 procent zuiniger dan de standaard gloeilamp. Zo verbruikt een gloeilamp tussen de 15 en 85 Watt energie. De LED-verlichting verbruikt maximaal maar 3 tot 12 Watt energie verbruikt! Dat is een hele grote besparing.
 2. Milieu betrokken
  Door dit lage verbruik stoot LED-verlichting daarbij ook nog eens een hele partij minder CO2 uit. Zo schaadden 10 LED-lampen die zo’n 3 uur per dag branden, 211 kg minder CO2 uit dan gloeilampen! Dat is beter voor mens, dier en milieu en zeker voor de toekomst!
 3. Meteen licht
  Waar een gloeilamp of spaarlamp vaak wat tijd nodig om op vol vermogen licht uit te stralen heeft LED-verlichting geen opwarmtijd nodig. Zodra je de LED-lamp aan zet krijg je meteen het volle lichtvermogen.
 4. Minder giftige stoffen
  Spaarlampen veroorzaken behoorlijk wat straling en kunnen enige gevaren met zich meebrengen, vooral voor mensen die gevoelig zijn voor flikkerend licht of de aanwezigheid van kwik. Er is dan ook veel gewaarschuwd om spaarlampen op voldoende afstand te plaatsen en niet te gebruiken als lees,- bureau,- of bedlamp. LED-lampen hebben vaak een lager vermogen en brengen daardoor minder gevaren met zich mee.
 5. Dimbaar
  Waar je vroeger nog een dure LED dimmer aan moest schaffen zijn er tegenwoordig ook LED lampen verkrijgbaar met de standaard fitting. Hier zit een ‘step’ dim-functie in verwerkt waardoor geen extra dimmer meer nodig is. Je kan met iedere bestaande schakelaar in huis het licht helemaal naar eigen hand zetten. Vraag om zeker te zijn altijd even aan de verkoper of de LED-lamp van jouw keuze inderdaad dimbaar is.

Voor de kerstdagen is het gebruik van Led kerstverlichting ook een mooie mogelijkheid om energie te besparen. Denk dan ook eens na over het gebruiken van LED en andere duurzame (kerst)verlichting. Zo komt u de komende maanden gezond en duurzaam door!

Led strips professional

 

Geplaatst op

Bedrijven steeds groener!

Bedrijven steeds groener door LED verlichting!

Bedrijven over de hele wereld doen de meest milieuvriendelijke en kosten besparende investering die op dit moment beschikbaar is… LED verlichting en daardoor worden ze steeds groener. Led technologie verbetert het groene beeld van een bedrijf. Daarnaast biedt het tegelijkertijd onmiddellijke meetbare kostenbesparingen. Deze kosten zijn een investering die snel terugverdient wordt.

In tegenstelling tot gloeilampen bevatten LED-verlichtingsproducten geen gevaarlijk kwik of lood. Bovendien is de gemiddelde levensduur van de LED tot tien keer langer is dan die van een traditionele verlichting. De kosten voor verwijdering en vervanging worden daardoor aanzienlijk verminderd. LED-lampen worden ook niet warm en hebben daardoor vele toepassingen. Door deze energiekosten die historisch worden besteed aan koelsystemen worden verlaagd.

Letsgo4leds biedt u een uitstekende, betrouwbare service om uw kostenbesparende, energiebesparende doelen te bereiken. Wij kunnen met u samenwerken om een ​​betrouwbare oplossing voor de behoeften van uw individuele bedrijf te creëren zodat u ook kunt zeggen mijn bedrijf wordt steeds groener.

Nederlandse economie steeds groener

De Nederlandse economie is de afgelopen 15 jaar groener geworden. Van zes verschillende thema’s rond vergroening van de economie lieten er vijf een verbetering zien. Zo wordt de Nederlandse economie steeds beter en milieu effictiever. Ten opzichte van andere Europese landen scoort Nederland op dit thema echter relatief laag. Groene groei wordt gemeten aan de hand van een raamwerk van milieu economische indicator dat is opgesteld door de OESO. Binnen dit kader worden zes thema’s onderscheiden: milieu efficiëntie, grondstoffen efficiëntie, natuurlijke hulpbronnen en milieukwaliteit.  Groene beleidsinstrumenten en economische kansen. Binnen deze thema’s worden in totaal 36 indicatoren onderscheiden. In de periode 2000-2014 ontwikkelden in Nederland 22 van de indicatoren zich in een positieve richting en 8 in een negatieve richting. Hierdoor zijn bij vijf van de zes thema’s meer verbeteringen waarneembaar dan verslechteringen. Ondanks deze verbetering scoort Nederland op vier van de zes thema’s in de onderste helft van de ranglijst van Europese landen. De positie van Nederland ten opzichte van andere Europese landen verbeterde de laatste jaren niet. Ook in andere landen is de economie minder belastend voor het milieu dan voorheen.

Milieu efficiëntie verbeterd, maar Nederland laag op ranglijst van Europa

De economie is in de periode 2000-2014 erg gegroeid, terwijl de uitstoot van vervuilende stoffen is afgenomen. De uitstoot van broeikasgassen liep terug. Waardoor er per verdiende euro minder CO2 werd uitgestoten. In Europa neemt Nederland een gemiddelde positie in. Zo is in Nederland de meeste energie nog afkomstig van fossiele brandstoffen. Dit gaat vaak gepaard met aanzienlijke uitstoot van broeikasgassen. Een andere indicator binnen dit thema, de koolstofvoetafdruk per inwoner, bleef gelijk.

Ondanks dat de Nederlandse economie steeds milieu-efficiënter wordt. Staat Nederland voor dit thema betrekkelijk laag op de ranglijst van Europese landen. Nederland heeft bijvoorbeeld ten opzichte van andere landen een grotere koolstofvoetafdruk door een relatief hoge consumptie en hogere stikstofoverschotten door intensieve veeteelt.

Ontwikkelingen van natuurlijke hulpbronnen blijven achter

De hoge welvaart en bevolkingsdichtheid in Nederland leggen nog steeds een forse druk op de natuurlijke hulpbronnen. Bij deze indicatoren is het beeld gemengd. Positief is dat de visstanden in de Noordzee zijn verbeterd, en dat onze mondiale ecologische voetafdruk geleidelijk afneemt. De biodiversiteit in Nederland blijft onder druk, maar laat recent wel een lichte verbetering zien.

Nederland gebruikt grondstoffen efficiënter

Nederland maakte in de afgelopen 15 jaar steeds efficiënter gebruik van grondstoffen. Het binnenlands gebruik van metalen, mineralen en water werd efficiënter en het Nederlandse afval wordt al jaren lang voor het overgrote deel gerecycled. Ten opzichte van andere EU landen scoort Nederland op deze onderwerpen positief. Nederland behoort tot de landen waar het minst afval wordt gestort. Nederland heeft een hoog recyclingpercentage van afval en een laag binnenlands metaal- en mineraal verbruik per inwoner.

Vergroening biedt economische kansen

Het groener worden van de economie geeft ook nieuwe kansen voor het bedrijfsleven. Binnen het thema economi zijn alle indicatoren verbeterd. De werkgelegenheid in de milieusector telde 126 duizend voltijdbanen. In 2013 en is de afgelopen jaren aanzienlijk sneller toegenomen dan de werkgelegenheid in de economie als geheel. Bij de aanvragen van patenten steeg het aantal groene patenten zowel absoluut als relatief. Ook is het aandeel van de milieu gerelateerde investeringen in het totaal van de investeringen toegenomen.

Mede door het hoge aandeel milieubelastingen behoort Nederland tot de top landen in Europa. Dit is met name op het gebied van groene beleidsinstrumenten. Ook zijn de overheidsuitgaven om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen gestegen. Wij kunnen dan ook met trots zeggen in Nederland is op de goede weg en hier zijn de bedrijven steeds groener.

Geplaatst op

Feiten en weetjes over LED

Wat zijn de voordelen van LEDs ten opzichte van conventionele armaturen? Wij hebben de feiten over led op een rij.

 • Langere levensduur. Hiertoe behoort ook een lange onderhoudsvrije periode.
 • High-performance diodes zorgen voor een uitstekende lichtopbrengst.
 • LEDs zijn ideaal om energie te besparen.
 • Operationele en onderhoudskosten zijn beperkt tot een minimaal bedrag.
 • Lage CO2 uitstoot. LED armaturen leveren een bijdrage aan de bescherming van het klimaat.
 • LEDs zijn uitermate geschikt voor gebruik onder extreme temperaturen.
 • LEDs hebben een hoge weerstand tegen trillingen waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in zware industrie.
 • LED armaturen verhogen de veiligheid. Ze verliezen geleidelijk hun sterkte, maar zullen nooit abrupt uitvallen.
 • De lichtsterkte is aanpasbaar aan het omgevingslicht

Wat zijn de nadelen van LEDs?
Het grootste nadeel is dat de afnemers niet over voldoende informatie over LEDs beschikken. Velen weten niet over de kostenvoordelen die zij kunnen bereiken door het gebruik van moderne LED technologie. Speciaal voor dit doel bieden wij een hulpmiddel om uw individuele kostenvoordelen te berekenen.

Is het aan te raden om te wachten met het overschakelen naar LED?
Nee, want LED technologie is de modernste en voordeligste verlichting op de markt. Doordat LEDs een lange levensduur hebben zijn ze het voordeligst als ze zo snel mogelijk worden ingezet. Ook zullen hierdoor de onderhoudskosten worden verminderd.

Hoe ver is de ontwikkeling van LED?

De feiten over led heeft te maken met het gebruik van LED verlichting, dit levert in de toekomst geen problemen meer op. Tegenwoordig is de technologie zover gevorderd dat LED zonder beperkingen kan worden gebruikt. De specifieke lichtstroom van LED is aanzienlijk hoger dan 100lm / W. Alle R.STAHL LED verlichtingen hebben een levensduur van meer dan 100.000 uur. Dit aantal komt overeen met een continu gebruik van meer dan tien jaar.

Waarom is LED verlichting duurder dan conventionele armaturen?
LED armaturen worden gemaakt van duurzame, kwalitatief hoogwaardige, slagvaste en hittebestendige materialen waardoor zij erg duur zijn om te produceren. Dit heeft als gevolg dat LED armaturen duurder zijn dan conventionele armaturen. De aankoopprijs zal echter snel worden afgeschreven aangezien ze lagere operationele kosten hebben. Deze worden bereikt door een lager elektriciteitsverbruik en lagere onderhoudskosten. Wanneer er naar de volledige levensduur wordt gekeken zijn LEDs goedkoper.

Wat zijn de verschillen tussen LED armaturen en gloeilampen?
Het grootste verschil tussen de twee lichtbronnen is het lichtrendement. Met een lichtopbrengst tot 180 lm/W is een LED bijna 10 keer efficiënter dan een conventionele halogeenlamp. Een LED converteert, , in tegenstelling tot de gangbare 5%, tot 35% van de toegevoegde energie in licht.

Wat is de levensduur van de LED?

LED verlichting heeft een levensduur van meer dan 100.000 uur. Dit aantal komt overeen met een continu gebruik van meer dan 10 jaar. Hoewel de LED nog steeds functioneel zal zijn, daalt de helderheid na deze periode naar 70% van de oorspronkelijke helderheid.

Blijft de kwaliteit van het licht gelijk na een overstap naar LED?
De kwaliteit van LED verlichting is op zijn minst vergelijkbaar met de kwaliteit die u eerder had, maar vaak is de kwaliteit zelfs nog beter.

Schijnt LED verlichting net zo helder als conventionele armaturen?
Ja, een vergelijkbare helderheid kan worden bereikt met LED verlichting. Hoewel LED nominaal een lagere lichtstroom gebruikt, blijft de lichtsterkte gelijk en wordt de gewenste plaatst exact verlicht.

Kan LED worden gedimd?Ja, de helderheid van LED verlichting kan worden aangepast aan de individuele behoeften. Doordat de helderheid wordt bediend via een modern lichtmanagement systeem is LED nog efficiënter.

Is de levensduur van gedimde LED verlichting korter?
Nee, de levensduur kan zelfs langer zijn doordat het energieverbruik lager is.

Hoe snel werken de LED armaturen?
Na de installatie zal de LED armatuur onmiddellijk op volle sterkte verlichten.

Wat zijn de belangrijkste fotometrische eenheden?

 • Lichtintensiteit
 • Verlichtingssterkte
 • Kleurtemperatuur
 • Wattage

Wat wordt verstaan onder lichtintensiteit?
De lichtintensiteit (gemeten in lumen) geeft de hoeveelheid licht aan die door een lamp in alle richtingen wordt uitgestraald. In tegenstelling tot conventionele lampen stralen LEDs slechts in één richting licht uit. Dit heeft als voordeel dat de gewenste verlichtingssterkte met minder lichtstroom kan worden bereikt doordat er geen lichtstraling in onnodige richtingen verloren gaat.

Wat wordt verstaan onder verlichtingssterkte?
De verlichtingssterkte (gemeten in lux) laat zien hoeveel lumen van de lichtbron een bepaalde oppervlakte bereiken.

Wat wordt verstaan onder kleurtemperatuur?
De kleurtemperatuur (gemeten in kelvin) is de temperatuur van een gloeilamp. Hoe lager dit getal is (bijvoorbeeld 2800K), hoe warmer (geel) het licht lijkt te zijn. In het geval van een hoger getal (bijvoorbeeld 6500K) lijkt het licht juist kouder (blauw).

Wat is wattage?
Het vermogen (gemeten in watt) toont het energieverbruik, maar je kunt de lichtsterkte niet van de wattage van een armatuur aftrekken. Het doel van energie-efficiënte verlichting moet zijn om zoveel mogelijk licht te genereren met het laagst mogelijke energieverbruik, oftewel een hoog aantal lumen per watt.

Bron https://www.zone-atex.nl/blog/feiten-en-weetjes-led-technologie/

Geplaatst op

Boete voor bedrijven zonder LED komen eraan!

Boete voor bedrijven zonder Led verlichting komen er aan.

Voortaan moeten deze bedrijven bewijzen dat ze energiebesparende maatregelen nemen anders kunnen ze zomaar een boete krijgen.

Denk aan Led verlichting, zonnepanelen of isolatie. Doen ze dat niet of te laat, dan kunnen ze een boete krijgen. Dit nieuws maakte de landelijke waakhond die het gebied van duurzaamheid bewaakt deze week bekend. De aanleiding is een proef in Gelderland die onlangs is geweest en dit was de opmaat naar deze afspraak.

100.000 tot 150.000 mkb-ondernemers moeten zwart op wit kunnen aantonen dat ze doen wat mogelijk is aan energiebesparing. Er zal worden gekeken war wat doet en wie vervolgens niets doet of niets aanlevert kan een inspecteur verwachten.

 

Diverse ondernemerso en MKB organisaties zijn betrokken bij het maken van de afspraken. Ed Nijpels voormalig minister en voorzitter van de commissie van de Sociaal Economische Raad, die toeziet op naleving van de duurzaamheidsafspraken, verwacht flinke effecten en een flinke stap voorwaarts te kunnen maken.